perjantai 26. heinäkuuta 2013

Proteiinileivonnaisia jälleen, nyt porkkanakakkua :))

Leivonta jatkuu yhä täällä proteiinituotteiden koekeittiössä :D FAST on lanseerannut niin kattavasti leivontaan soveltuvia tuotteita, että valinnanvaraa löytyy kyllä, mistä lähteä muokkaamaan terveellisempiä herkkuja :) FAST Cook, Cake & Bake proteiinista tulee tehtyä osin nykyään miltei kaikki leivosten pohjat ja puddingit taipuvat leivonnassa vaikka mihin muotoon :)

Porkkanakakku on leivonnaisista oma ehdoton suosikkini, joten pitihän siitäkin vääntää terveellisempi versio :) Vaikka itse sanonkin, pitkän, hartaan ja omistautuneen kehitystyön tuloksena teen vaatimattomasti maailman parasta epäterveellistä porkkanakakkua! Tosin yksi pala sitä herkkua täyttää kyllä varmasti koko päivän energiantarpeen :D Tämä terveellinen versiokin onnistui hyvin, ja tämän syömisestähän ei todellakaan tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa!



PROTEIINI PORKKANAKAKKU / LEIVOKSET

350g porkkanaa hienoksi raastettuna
2 kananmunaa
110g valkuaista
30g kookosöljyä
0,5dl stevia sokeri ( canderel )
0,5dl rasvatonta maitoa
80g FAST Cook,Cake & Bake vanijija
30g mantelijauhoa
30g kookosjauhoa
30g mantelirouhetta
2tl leivinjauhetta

1tl psylliumia
1tl ksantaania
1/3tl ruususuolaa
3tl kanelia
1/3tl kaardemummaa
hiven cayennepippuria ja paprikaa

-sekoita kuivat aineet keskenään
-sekoita porkkanaraaste, munat, rasva
-lisää vaivaten pikkuhiljaa kuivat aineet ja maito.
-painele kostein käsin taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan ( 30x25cm )
vuoka kannattaa jauhottaa vuokaspraytä ja kookosjauhoa käyttäen.

-paista 175 asteessa n.30min, kunnes tasaisen ruskea ja taikina ei tartu kokeillessa hammastikkuun.

-anna jäähtyä, valmista sillä aikaa kuorrute:

50g FAST valkosuklaa pudding
vajaa 1dl rasvaton maito
100g kevyt philadelphia tuorejuusto 6%
2rkl appelssiinimehutiiviste / appelssiiniesanssi maun mukaan
appelssiinin raastettua kuorta maun mukaan
vanijijan siemeniä
stervia sokeria maun mukaan

Anna kuorrutteen tekeytyä hetki jääkaapissa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Mikäli haluat kaksikerroksisia leivoksia kuten kuvassa, tee kuorrutetta kaksinkertainen annos. Tällöin leikkaa kakku kahteen osaan, levitä 1/2 kuorrutteesta välikerrokseksi toiseen pohjan puolikkaaseen, aseta kerros kakkua päälle ja loput kuorrutteet päälle :) Koristele halutessasi mantelirouheella / kookoslastuilla.

Taikinasta tuli leivoksia 8 SUURTA tai 16 pienempää ( sopivaa ) palaa :)
Kakku on parhaimmillaan kun saa tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti