sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Viikkokuulumiset

Taas on viikko vierähtänyt! Nykyään päivät ja viikot katoavat johonkin ihan huomaamatta, päivät menevät touhutessa niin montaa asiaa, että ei anakaan pääse tylsistymään :)

Meillä eletään nyt "lapsiperheen" arkea koiravauvan kanssa, päivät on rytmitettävä tarkemmin, ettei pikkuinen ole liikaa yksin kotona -tai onhan sillä tavallaan seuraa, vanhempi koira joka ei vieläkään ole lämmennyt tuulokkaalle - se kun kuorsaa ja röhisee, varastaa lelut ja hyppii päälle, vähemmästäkin hermo menee. Ihan pienenpientä lämpenemistä - henkistä väsymistä - on kyllä nähtävissä, ihan 24/7 ei jaksa pennulle näyttää hapaita, eli kyllä tämä tästä vielä iloksi muutuu ;)

Mulkosilmä ja Isopää...rakkailla lapsilla on monta nimeä...

Tämä viikko on myös mennyt leipoessa proteiinileionnaisia, onnistumisprosenti alkaa olla jo huipussaan, ja uusin leipomus syrjäyttää suosikkilistalla miltei aina edelliset listan kärkisijoja pitävät, namskis! Viimeisimpänä pyöräytin omenapiirakkaa, proteiini pipareita ja FUDGEA joka on NIIIIIIIIIN hyvää...seuraavaksi otan työn alle suolaiset leivonnaiset, katsotaan miten niiden proteiinipitoisuuksia ja ravintoarvoja saisi parannettua :)

PROTEIINI-KARPALO-PÄHKINÄ FUDGE


Sen lisäksi, että olen kitaani ahtanut leivonnaisia, olen käynyt treenaamassakin kyllä. Tämä viikko ei intensiteetiltään ihan kaikkein paras. Tavallaan onnistunut kierto, treenipainoissa pystyi kevyesti ennätystuloksiin puhtaasti monissa liikkeissä, mutta tuntuma lihaksessa ei ollut niin keskittynyt kuin joskus aiemmin...Jalkaprässissä heiluttelin ilman varmistajaa kevyesti yli kolmella sataa sarjoja, pystypunnerrus eteen smithissä istuen ilman selkänojaa 45kg, ylätalja vipuvarsikoneessa 110kg, eli ihan kivasti sai lykkiä painoja -kiitos fudge - mutta keskittyneisyys ei silti mitään huippuluokkaa. Ensi viikolla sitten ajatus paremmin mukaan toivottavasti!


perjantai 26. heinäkuuta 2013

Proteiinileivonnaisia jälleen, nyt porkkanakakkua :))

Leivonta jatkuu yhä täällä proteiinituotteiden koekeittiössä :D FAST on lanseerannut niin kattavasti leivontaan soveltuvia tuotteita, että valinnanvaraa löytyy kyllä, mistä lähteä muokkaamaan terveellisempiä herkkuja :) FAST Cook, Cake & Bake proteiinista tulee tehtyä osin nykyään miltei kaikki leivosten pohjat ja puddingit taipuvat leivonnassa vaikka mihin muotoon :)

Porkkanakakku on leivonnaisista oma ehdoton suosikkini, joten pitihän siitäkin vääntää terveellisempi versio :) Vaikka itse sanonkin, pitkän, hartaan ja omistautuneen kehitystyön tuloksena teen vaatimattomasti maailman parasta epäterveellistä porkkanakakkua! Tosin yksi pala sitä herkkua täyttää kyllä varmasti koko päivän energiantarpeen :D Tämä terveellinen versiokin onnistui hyvin, ja tämän syömisestähän ei todellakaan tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa!



PROTEIINI PORKKANAKAKKU / LEIVOKSET

350g porkkanaa hienoksi raastettuna
2 kananmunaa
110g valkuaista
30g kookosöljyä
0,5dl stevia sokeri ( canderel )
0,5dl rasvatonta maitoa
80g FAST Cook,Cake & Bake vanijija
30g mantelijauhoa
30g kookosjauhoa
30g mantelirouhetta
2tl leivinjauhetta

1tl psylliumia
1tl ksantaania
1/3tl ruususuolaa
3tl kanelia
1/3tl kaardemummaa
hiven cayennepippuria ja paprikaa

-sekoita kuivat aineet keskenään
-sekoita porkkanaraaste, munat, rasva
-lisää vaivaten pikkuhiljaa kuivat aineet ja maito.
-painele kostein käsin taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan ( 30x25cm )
vuoka kannattaa jauhottaa vuokaspraytä ja kookosjauhoa käyttäen.

-paista 175 asteessa n.30min, kunnes tasaisen ruskea ja taikina ei tartu kokeillessa hammastikkuun.

-anna jäähtyä, valmista sillä aikaa kuorrute:

50g FAST valkosuklaa pudding
vajaa 1dl rasvaton maito
100g kevyt philadelphia tuorejuusto 6%
2rkl appelssiinimehutiiviste / appelssiiniesanssi maun mukaan
appelssiinin raastettua kuorta maun mukaan
vanijijan siemeniä
stervia sokeria maun mukaan

Anna kuorrutteen tekeytyä hetki jääkaapissa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Mikäli haluat kaksikerroksisia leivoksia kuten kuvassa, tee kuorrutetta kaksinkertainen annos. Tällöin leikkaa kakku kahteen osaan, levitä 1/2 kuorrutteesta välikerrokseksi toiseen pohjan puolikkaaseen, aseta kerros kakkua päälle ja loput kuorrutteet päälle :) Koristele halutessasi mantelirouheella / kookoslastuilla.

Taikinasta tuli leivoksia 8 SUURTA tai 16 pienempää ( sopivaa ) palaa :)
Kakku on parhaimmillaan kun saa tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Perhekoko kasvoi :)

Eilen vihdoin saime kotiin uuden perheenjäsenemme, ranskanbuldoggineiti Dominican...Kasvattajan nimivalinta on varmaan tullut ihan syystä, sen verran luupää tuo neiti on. Aiempi koiramme Viivi on jo NIIN KYPSÄ uuteen pikkusiskoonsa, joka häiriköi sitä herkeämättä!



Eilen neitiä kävivät jo katsomassa ystävämme Noora ja Juha Huhtala, sekä Tolosen Laura ja Rauli, ja kyllähän tuo sulatti kaikkien sydämet, niin koominen tapaus pentu on...Arki on nyt jonkin aikaa rytmitettävä tarkemmin totta kai, työvuorot pyrittävä limittämään, jotta kotona koirat eivät joudu olemaan pitkiä aikoja yksin, mutta eiköhän tähän löydy rutiinit helpolla.

Tämä viikko on muutenkin ollut yhtä hulina ja täynnä käänteitä, eipä kay ainakaan arki tylsäksi ei...

Alkuviikosta ehdin Kouvolassa pitkästä aikaa tekemään yhteistreenin hyvän ystäväni ja yhteistyökumppanini Terhin kanssa. Ohjelmassa olkapäät :)) Hyvä treeni tulikin, myös yksi ennätys liikkeessä : pystypunnerruksessa seisten smithissä 50kg ja pitkää sarjaa rauhallisilla toistoilla puristaen :) Kyllä tuo aina piristää, kun huomaa voimatasoissa nousua / tekniikoissa parantumista.


Terhin kanssa yhteistyö on ollut hauskaa ja palkitsevaa, jatkossa luvassa uusia tuulia toistemme vahvuuksia hyödyntäen :))




sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kookos-valkosuklaa Pudding kakku :)


Pohja:
120g FAST proteiinimysli ( resepti löytyy blogista )
20g kookosrasva
1 prk lasten hedelmäsose ( Bona paratiisisose tms. )

Täyte:
4 valkuaista
4dl kookosmaito, rasvaa 6%
2rkl kookoshiutale
90g FAST valkosuklaa Pudding
7 liivatetta
steviaa maun mukaan

-sekoita pohjan ainekset ja jätä pehmenemään. Tämän jälkeen hienonna monitoimikoneessa, ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ( ¤ 20cm ).

-pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

-vaahdota omassa astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

-sekoita toisessa astiassa kookosmaito ( jätä pieni tilkka maitoa sivuun liivatteiden kiehauttamista varten ), sekä pudding ja kookoshiutaleet. Maista ja makeuta halutessasi.

-Kiehauta tilkka kookosmaitoa kattilassa, ja liuota siihen liivatelehdet, joista olet puristanut veden pois.

-Liivatteen jäähtyessä hieman, kääntele tällä välin varovasti sekaisin pudding ja valkuaisvaahto, pyri säilytämään mahdollisimman paljon ilmaa seoksessa. Lisää pienenä norona liivate, sekoittaen hyvin, mutta ei ylimääräistä jotta ilma edelleen säilyy seoksessa.

-kaada seos kakkuvuokaan, hyydytä jääkaapissa min. 5h, mielellään yön yli.

-Nauti tuoreiden mansikoiden kera :)

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Tiimipäiviä ja omia jumppia

Viikonloppuna pidimme jälleen yhden tiimipäivän täällä Kuntokeskus K&M:llä. Onnistunut päivä hyvällä porukalla :) Kyllä sitä aina saa itsekkin ihan uutta puhtia näistä päivistä, saa vaihtaa kuulumisia asiakkaiden kanssa, keskustella lajista ja voi pyrkiä antamaan onnistumisen elämyksiä vähän erilaisemmissa treeneissä.

Tällä kertaa ohjelmassa oli kaksi luentoa, toinen urheilulisäravinteista, toinen kilpailuihin valmistautumisesta ja kilpailupäivän sisällöstä. Lisäksi syvävenyttelyä ja kovaa treeniä :)) Siinä se päivä vierähti, hyvässä seurassa ja loistavassa ilmapiirissä aika meni kuin siivillä! Kiitos kaikille osallistujille huippupäivästä!

Tiimipäivien ohella aika on mennyt edelleen leipoessa proteiiniherkkuja, pudding kaikissa muodoissa uppoaa yhä :D



Treenit kulkevat ihan hyvin edelleen :) Hieman on joutunut säätämään treenirytmiä kiireen vuoksi, mutta kokonaisuudessaan treenit ovat olleet onneksi säännöllisiä. Kaiken tohinan keskellä sitä toki sokaistuu välillä tekemisilleen, fysiikan muutoksia on vaikea nähdä selvästi, kun omaan peilikuvaan tottuu sitä joka päivä nähdessään. Aina välillä miettii, tarttuuko tähän runkoon mitään, kehitys tuntuu niin hitaalta. Nappasin kuvan selkäosastosta mielenkiinnon vuoksi, sitähän ei itse juuri näe, ja yllättävän muhkulta tuo näytti. Kyllä tuonne jotain on varmasti tarttunutkin, eli ei ole ehkä ihan hukkaan mennyt puurtaminen :))